به گزارش پایگاه خبری آوای باغملک: آریا بهره دار مسئول حقوقی سازمان همیاری شهرداریهای استان خوزستان در گفت و گویی در خصوص شرط داوری در قراردادها که یکی از بحث های مهم در هر قرارداد(مرجع حل اختلاف داوری)
که معمولاً توسط طرفین خیلی جدی گرفته نمی شود و در زمان اختلاف خودش را نشان می دهد اظهار داشت: اینکه در قرارداد مرجع حل اختلاف دادگاه باشه یا داوری، بسته به منافع و موضوع قرارداد دارد، انتخاب مناسب متفاوت هست.
در قراردادهای بین المللی ترجیح به داوری هست ؛اما اگر قرار باشد در قراردادهای داخلی داوری را مرجع حل اختلاف قرار بدهیم حتما حواسمان به نکته های زیر باشد ؛ اولاً داور مرضی الطرفین اصلاً انتخاب نکنید، اگر الان که روابط خوبه نمیتونید یه شخصی را به عنوان داور انتخاب کنید مطمئن باشید در زمان اختلاف، مسئله به مراتب دشوارتر خواهد بود. گاهی نوشته می شود اگر توافق نشد مرجع دادگاهه، این شرط یعنی اینکه هرکسی به نفعش نباشه، به توافق نمیرسه و شما را میفرسته توی دادگاه که چند سال بدوید و..!!
ثانیاً از انتخاب داور غیرمتخصص جداً خودداری کنید, داور قراره جای قاضی بشیند و رای لازم الاجرا صادر کند،پس حتما باید از قواعد حقوقی آگاه باشد و ..
اگه داور غیر متخصص باشد، امکان ابطال رای داور در دادگاه خیلی بالاست و این یعنی اتلاف وقت و انرژی برای هر دوطرف است.
پیشنهاد من این است که اگر خواستید مرجع داوری را به عنوان حل اختلاف قرار بدهید: ۱- یا به مراکز داوری که تخصصشون در این حوزه است ارجاع بدید ، ۲- اینکه توی قرارداد یه شخص متخصص و مشخصی را به عنوان داور معرفی کنید ، ۳- یا نحوه تشکیل یه هیات داوری را شرح بدید که در آن هریک از طرفین داورهای اختصاصی خودشان را معرفی کنند و داوران اختصاصی، سرداور را در مدت زمان مشخصی تعیین کند.
در ضمن، اینکه تشریفات و آیین داوری مشخص شود که طبق چه قواعدی داوری انجام بشه، در عمل میتونه خیلی مهم باشه چون اگه داور آن تشریفات را رعایت نکنه رأی اش در دادگاه قابل ابطال خواهد بود.