به گزارش پایگاه خبری آوای باغملک: آیا با رتبه ۳۰هزار شانسی برای قبولی دارم؟ آیا با رتبههای بالا(مثل بیست و سی هزار) اگر رشته های پرطرفدار مثل پزشکی را در انتخابهای آخر و رشته های کمطرفدار را در ابتدای لیست قرار دهیم بهتر است؟
فرایند انتخاب رشته از امروز شروع شد و تا ۲۲ مرداد ادامه دارد که احتمالا تمدید هم شود و در این مدت تا ۸ هشت بار امکانِ ویرایش انتخاب رشته دارید
سامانه انتخاب رشته در خواندن فرم انتخابِ رشتهی شما، این گونه عمل می کند که از ابتدای لیست انتخابی شما، هر کد رشتهای که توسط رتبه های بهتر پُر شد امکان ورودِ شما را نمیدهد تا به اولین رشته ای که هنوز توسط رتبههای قبل از شما پر نشده می رسد و شما را در آن رشته قبول می کند ، پس تا رتبه های جلوتر از شما رشته شان مشخص نشود نوبت به شما نمی رسد.
داوطلبان معمولا در انتخابِ رشتههای فرهنگیان اولویتهایشان را به ترتیب با دبیری، آموزش ابتدایی و آموزش استثنایی پر میکنند که البته بر حسب علاقه و محل خدمت، ممکن است این ترتیب را به همبزنند ، یادتان باشد انتقالی گرفتن در سالهای اول تدریس برای فرهنگیان کار دشواری است.
در رشته های غیر از فرهنگیان حتما باید آشنایی مختصری با این رشتهها، شهر محل تحصیل، خوابگاه و بُعد مسافت را لحاظ کنید.
حتما درباره ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در رشته های انتخابی اطلاعات به دست آورید. احتمالا بخواهید فوق لیسانس و دکتری بگیرید.
بجز فرهنگیان و چند رشتهی دیگر بازار شغل هیچ رشتهای تضمین شده نیست.
با انتخاب رشته چیزی را از دست نمی دهید پس اگر رتبه شما چندان خوب نیست اما مجاز شدهاید انتخاب رشته کنید و نپرسید آیا شانس قبولی دارم یا نه ، چون حتما شانس قبولی دارید اما چه رشته ای و چه دانشگاهی؟ قطعا دانشگاههای خوب را رتبههای خوب پُر می کنند.
اگر نمی خواهید هر رشته ای و هر دانشگاهی قبول شوید فقط رشتههایی که مطمینید در صورت قبولی ادامه خواهید داد را انتخاب کنید.
بعضی از رشتهها و دانشگاهها ممکن است حالتان را به همبزند و هیچ علاقهای به رشته، دانشگاه یا شهر محل تحصیل نداشته باشید. گولِ پرستیژ دانشجویی را نخورید
اگر از درس خواندن برای کنکور خسته شدهاید پیام نور انتخاب خوبی است. تا دیگران درگیر کنکورهای متوالی و فرسایشی هستند شما لیسانستان را گرفتهاید.
چگونه انتخاب رشته کنم؟
حداقل چهل صفحهی اول دفترچه را مطالعه کنید، تمام رشته- دانشگاههایی که علاقمندید را در یک برگه بنویسید و کد رشته، نام دانشگاه، نوع دوره( روزانه، شبانه…) استان محل تحصیل را جلوی اسم رشته یادداشت کنید. (به جنسیت پذیرش توجه کنید) اگر تعداد، بیش از ۱۵۰ شد بعضی از آنهایی که کمتر علاقمندید یا شانس قبولی تان بسیار کم است را حذف کنید.
یک پیش نویس دستی از فرم انتخاب رشته از آخر دفترچه، پرینت بگیرید. ( بهتر است یک فرم مشابه در وُرد ایجاد کنید و کد رشته ها را در آن وارد کنید).
با لحاظ کردن اولویت بندیِ زیر کد رشته ها را در پیش نویس وارد کنید:
تضمینِ شغل، محل خدمت برای مشاغلی مثل فرهنگیان، استان محل تحصیل، علاقمندی به رشته، نوع دوره…
از اطرافیان و افراد مطلع راجع به رشته هایی که انتخاب کردید تحقیق کنید و در صورت لزوم ترتیب اولویتها را به همبزنید.
اگر از انتخابهایتان مطمین شدید در سامانه انتخاب رشته وارد کنید.
در نهایت اگر هنوز شک دارید می توانید با همین پیش نویس به یک مشاور انتخاب رشته مراجعه کنید و از ایشان سوالاتتان را بپرسید. اما بهتر است در نهایت خودتان کد رشته ها را وارد سامانه کنید تا در صورت لزوم ویرایش کنید. پس از هر بار ویرایش مطمین شوید انتخاب رشته تان ثبت شده است.
یادداشت؛
چند نکته درباره انتخاب رشته کنکور به همراه یک راهنمایی کوتاه برای انتخاب رتبه
فرایند انتخاب رشته از امروز شروع شد و تا ۲۲ مرداد ادامه دارد که احتمالا تمدید هم شود و در این مدت تا ۸ هشت بار امکانِ ویرایش انتخاب رشته دارید
سامانه انتخاب رشته در خواندن فرم انتخابِ رشتهی شما، این گونه عمل می کند که از ابتدای لیست انتخابی شما، هر کد رشتهای که توسط رتبه های بهتر پُر شد امکان ورودِ شما را نمیدهد تا به اولین رشته ای که هنوز توسط رتبههای قبل از شما پر نشده می رسد و شما را در آن رشته قبول می کند.
لینک کوتاه : https://avaybaghmalek.ir/?p=3305
- نویسنده : علی ذکوی
- ارسال توسط : مدیر آوای باغملک
- بدون دیدگاه